HTML

építkezős

Házbővítés, agyvérzés, infarktus, dili

Friss topikok

  • zeee: Szerintem higgadj le. Az urat ismerem, azért nem a "nép ellensége" kategória. Gyanítom, más is tör... (2010.12.11. 12:21) Építkeztem, tehát pereskedem
  • belevágtam (törölt): @Tanúsító: Egyetértek! A kútra vigyázni kell. Csakhogy. Vannak olyan kutak, amelyekből isznak. Vag... (2009.11.11. 09:11) november 7

Linkblog

2009.12.04. 19:41 belevágtam!

kimerült helyzetjelentés

Címkék: fűtés hőszigetelés fűtésköltség temperálás

Igazából semmi nem indokolná ezt a kimerültséget, de kivagyok.
Ha leteszem a fenekemet valahova, már alszom is.
Néha komoly erőfeszítés ébren maradni.

Az egyre jobban elhanyagolt külsőmön és a mikrokörnyezetemen is meglátszik a dolog.
Hetek óta nincs lelkierőm elmenni megnyiratkozni, ugyanabban a szakadt nadrágban járok minden nap, most már olykor el is megyek benne itthonról, az autóm kívül-belül mocskos, nincs egy tiszta cipőm...

Ma a favágó feldarabolta a diófa többmázsás törzsét, de hogy a tuskót hogy visszük ki a konténerbe, még nem tudom. Legallyazta a csavartfüzeket, így sem nem akadályozza a csodás panorámát és a szomszédban is megcsapkodott egy fát, ami árnyékolta és szemetelte az én kertemet is, az ő házukat karmolászta, előlem meg eltakarta a téli délutáni és lemenő napot.

Hosszú huzavona után az áram végre földkábelen jön, megszűnt a régi villanyórás doboz, üzemel az új, a mosókonyha le is verte az automatát, nem bírta a mosógépet és a szárítót egyszerre. A régi bírta.

A garázs tetején dolgoztak egész héten.
Zsaluzzák a lejtbetont, leakták a hőszigetelést, a védőfóliát és rá a vasalatot.
Ma a kőműves megfúrta a mosókonyha falát, hogy mit kell kitörni a világítóablakhoz, meg hogy mekkora lehet. Ez rendben lesz.
Néztük, mit csinálhatunk a pinceablaknál, de úgy néz ki, semmit. Így marad az ottani ablak, csak bukóra lehet kinyitni. A gerenda pont fölötte érkezik a betonra, amit nem lehet továbbvésni.

Összepakoltattam a nap végén a nappalit, amiben szanaszéjjel voltak a kőművesek vackai, meg szemét, hogy ha kinézünk, akkor ne ezt lássuk, meg be tudja cuccolni a tűzifát. A jövő héten a kert egy részét is összerakatom velük, ne legyen mindenütt szemétdomb és disznóól.

Most már szinte biztos, hogy a toronyba akarom költöztetni a dolgozómat.


A héten jöttem rá, hogy lehet a házat az addigieknél takarékosabban is fűteni, pl. semmi szükség a lenti fürdőt egész nap melegen tartani. elég csak este befűteni.


Ha meg kiköltözöm a toronyba, akkor ott a légkondi fog fűteni, azért a a hat négyzetméterért meg nem kell járatni az egész házban a fűtést.


Az ajtókkal jobban megtagoljuk a házat, így pl nem lesz az előszobában meg a lépcsőn 21 fok. Fölösleges.


Úgy érzem, jelentősen nő a négyzetméter, de a fűtésköltség csökkenni fog, mert  a hozzáépítések mint hőszigetelés funkcionál majd, hiszen a garázs meg az előszobát nem fűtjük, csak temperáljuk majd.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://epitkezos.blog.hu/api/trackback/id/tr361574421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása