HTML

építkezős

Házbővítés, agyvérzés, infarktus, dili

Friss topikok

  • zeee: Szerintem higgadj le. Az urat ismerem, azért nem a "nép ellensége" kategória. Gyanítom, más is tör... (2010.12.11. 12:21) Építkeztem, tehát pereskedem
  • belevágtam (törölt): @Tanúsító: Egyetértek! A kútra vigyázni kell. Csakhogy. Vannak olyan kutak, amelyekből isznak. Vag... (2009.11.11. 09:11) november 7

Linkblog

2009.08.24. 22:17 belevágtam (törölt)

Dúlás a köbön

Címkék: építkezés őrület házfelújítás

Felvonultak a kőművesek.
Elpakoltuk az útból az üvegházat, szerencse hogy könnyű, négyen könnyedén elvittük egy nyugis helyre. Pali lehordott mindent a pinceközbe.
Lebontották a teraszt.
Ritka kókány munka volt, Bajusz Barna József kőműves követte el még az előző évezredben, lassan mindent kis kell cserélni, amit ő csinált, mert minden eleve rossz, vagy szép lassan tönkremegy.
Jött egy konténer.
A nyolc köbméterest 28-30e Ft-ért hozzák, de Sanyi ajánlott egy pofát, aki kijön 25e-ért.
A kőművesem vigyorgott, ismeri mint a rossz pénzt, tényleg olcsó, de nem megbízható, ha azt mondja, hogy jön egy óra múlva, akkor jó ha aznap még ideér. Most három óra volt ez az egy.
A toitoi kurvadrága, ezért, meg a házba nem engedem be őket, a melósok építettek maguknak egy budit, azt mondták, nyomtalanul eltüntetik, ha készen vannak. Egyszerűen gyönyörű!! (persze ez nem igaz, hulladékfából van, lyukas hullámpalával a tetején, de legalább nem üldögélnek sokáig odabenn, ha esik)

Pali lassú volt mint a tetű, azt mondta, tegnap és tegnapelőtt elfáradt, a pincetetőről kellett volna letermelnie a földet, külön a termőt és külön az agyagot, de ő inkább gazolt és a gyökereket operálta ki, mega konténerbe hordta a sittet, nem túl lelkesen.

Elkezdtem hívogatni a munkagépeseket, az első nem ér rá, a második este megnézné de csak holnapután tudná csinálni, a szombati favágó ajánlott egyet, aki itt lakik a közelben,. ELmentem hozzá, idehoztam. Nem ér rá, csak a hétvégén. És ma este?
Úgy igen, de vigyük el a tele konténert és hozzunk egy üreset, de ne ide, mert attól nem tud mozogni, hanem ügyeskedjük be a kert sarkába és hívjam fel, ha rendben van.

A konténeres úgy tolatott be az autójánál 3-4 centivel szélesebb kapun, hogy közben telefonált. Kihozta a tele puttonyt, azt elvitte 100 méterre, ott lerakta az út közepére, aztán az üreset betolta a kertbe, majd felkapta a telét és 30e Ft-ot (nekellejn mán visszadni, Főnök, beszámiccsuk a holnapi kanyarba, rendben?)

Jött a munkagép, kábé egy óra alatt kiásta az alapot, közben telenyomott egy nyolcköbös konténert, a régi teraszalap egy részét otthagyta, mert nem boldogult vele, a kőműves igazán megvéshette volna, a szeme rebbent hogy 80 centi helyett 120-as alap kell és nem kért többet, mint az eredetileg jelzett 16e.

Szép volt az alkony, besütött a lemenő nap, a terasz helyén föld- és sittkupacok, almaillat és kacsaszarszag, az utóbbi a szomszédból jön, egy műanyag széken ülve gyönyörködtem a birodalmamban, amikor megjött az asszony és mosolyogva vette tudomásul a gezéreszt. Még ki is jött és le is ült mellém, ott néztük egy darabig a munkagépet.



 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://epitkezos.blog.hu/api/trackback/id/tr361335989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása