HTML

építkezős

Házbővítés, agyvérzés, infarktus, dili

Friss topikok

  • zeee: Szerintem higgadj le. Az urat ismerem, azért nem a "nép ellensége" kategória. Gyanítom, más is tör... (2010.12.11. 12:21) Építkeztem, tehát pereskedem
  • belevágtam (törölt): @Tanúsító: Egyetértek! A kútra vigyázni kell. Csakhogy. Vannak olyan kutak, amelyekből isznak. Vag... (2009.11.11. 09:11) november 7

Linkblog

2009.09.18. 08:23 belevágtam (törölt)

Helyzetjelentés

Címkék: építkezés házfelújítás

Jó hogy volt tegnap egy kis eső.

Igaz hogy fél tíz felé feladta a csapat és elment, de most folytatják a szélfogó lépcsőjének bontását és így nincs por.

Itt tartunk:

tegnapelőtt, azaz szept 16-dikán vízszigetlték a pincét és kiöntötték a nappali födémjét. 16 tonna beton került az egykori terasz fölé.
Lecseréltük az előző betonos céget, gáz volt a velük való együttműködés, arról majd külön, most még nem tudnék érzelmek nélkül írni róla. A mostaniak olcsóbbak, pontosabbak, értelmesebbek, satöbbi. Szóval korrekt vállalkozások is vannak az építőiparban.
Fantasztikus volt bejárni az új, kábé 30 négyzetméteres tetőteraszt és élvezni azt a panorámát, amire nem is számítottunk.

Tegnap lebontották a szélfogót és megkezdődött a dúlás a ház ép részén is.
A villanyszerelők kialakították a földkábel helyét, feltették az új szekrényeket a kukszliba - ennek majd új tetőt csináltatok - és kijavítgatták a ház körüli biztonsági világítás apróbb hibáit, ami szerintem most sem tökéletes, mert az egyik mozgásérzékelős reflektor nem muzsikál.

Most tehát bontják a lépcsőt, csinálják a pince hőszigetelését és ezzel párhuzamosan a munkagödör aljába nedvesség-elvezető dréncsöveket raknak le.

Nagyon jól jártam ezzel a kőművessel, igényes ember, akinek van agya, sőt, mint kiderült, humora is, ami ritkaság ebben a körben.
Kérdeztem, hogy azt a rengeteg vasat mind belerakták a födémbe? - mire kaján képpel azt bválaszolta, hogy nem, munka után hazalopkodták, felét a zsebükben, másik felét meg feltekerve.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://epitkezos.blog.hu/api/trackback/id/tr301389970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása