HTML

építkezős

Házbővítés, agyvérzés, infarktus, dili

Friss topikok

  • zeee: Szerintem higgadj le. Az urat ismerem, azért nem a "nép ellensége" kategória. Gyanítom, más is tör... (2010.12.11. 12:21) Építkeztem, tehát pereskedem
  • belevágtam (törölt): @Tanúsító: Egyetértek! A kútra vigyázni kell. Csakhogy. Vannak olyan kutak, amelyekből isznak. Vag... (2009.11.11. 09:11) november 7

Linkblog

2009.10.23. 17:09 belevágtam (törölt)

Kronológia

okt 17-18 hétvége
Az eső miatt elvesztettük az elmúlt hetet, szerdán kellett volna a pincefödémet betonozni, ehelyett még mindig a zsalura és avasalásra helyezett deszkákon járunk, csüdig agyagban. A kocsifelhajtó is sáros, nem volt egy leányálom beállni a MÜPA parkolójába a maszatos járgánnyal a sok csilivili verda közé.

okt 19. hétfő
végre megszűnt az egyesúlyozás a vasalásra tett deszkákon. Jött a betonmixer, belőtték a pumpát és benyomtak 14 köbméter betont. Ezzel elkészült a pince és a földszint közötti födém és a garázs padlójának egy része.
Az új betonos cég 13-ra ígérte hogy, aztán ezt módosították 14 órára, amiből 14:40 lett. Vigyorogtunk, hogy talán átvette az irányításukat a konténeres, aki néha másnap vagy harmadap ért ide, amikor azt mondta, hogy egy óra múlva itt van a konténerrel.

Reggel jöttek a villanyászok is becsövezni a nappali padlóját meg betenni a dobozokat.
A vállalkozást apja-fia viszi, apa egy jól kommunikáló úriember, fia egy kellemetlen krakéler pali, idegesít. Kérdeztem tőlük, hogy megoldható-e egy cső bevésése a hőszigetelésbe kívülről, mire apa azt mondta hogy persze, fiacskája azonnal elkezdett pofákat vágni, hálistenkedni és problémákat gyártani. Nem bírtam megállni, szóvá is tettem a két szaki közötti óriási különbséget. Aznap már nem beszélgettünk többet.

A brigád a maradék betonból az utcára a kapu elé csinált egy kis járdát. Oda járdalapokat akartam tenni ideigelenesen, mert agyagpancson keresztül voltunk megközelíthetők.

okt 20. kedd
Pikkpakk leszedték a külső és oldalsó zsaluzatot.
Megcsodáltuk a friss betont ékítő macskalábnyomokat - erre még úgyis jön hő- és vízszigetelés is.


 

okt 22. csütörtök

két új munkás bevonásával betróglizták az utcán deponált földet. Majdnem az egész befért, még egy kisebb kupac maradt kinn, aminek egy részére még szükség lesz.


Felkerült a két északnyugat felé néző angolakna.


Betöltötték a garázs aknája mellett kimaradt lyukat az alját agyaggal, a tetejét kuléval, vasháló ment rá és le is öntötték szépen betonnal.


Zsalukőből felépült egy térdfal, ami a tornácunkat véfi majd északnyugat felől.


Csak azt nem értem, a déli fal mellett az angolakna számára megnyitott gödörbe miért szórták bele a maradék kulét, amikor nincs kijelölve az akna helye, nincs kivésve és nem látom a vízelvezető cső helyét sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://epitkezos.blog.hu/api/trackback/id/tr541470136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása