HTML

építkezős

Házbővítés, agyvérzés, infarktus, dili

Friss topikok

  • zeee: Szerintem higgadj le. Az urat ismerem, azért nem a "nép ellensége" kategória. Gyanítom, más is tör... (2010.12.11. 12:21) Építkeztem, tehát pereskedem
  • belevágtam (törölt): @Tanúsító: Egyetértek! A kútra vigyázni kell. Csakhogy. Vannak olyan kutak, amelyekből isznak. Vag... (2009.11.11. 09:11) november 7

Linkblog

2009.11.22. 18:23 belevágtam (törölt)

A fürdők szétveréséhez

Címkék: szaniter fürdőszobafelújítás ravak

Van kettő, mindkettőt átépítjük.

A lenti fürdőben
szinte minden rossz.
A WC csésze megrepedt, egyelőre alig látszik, de azért a repedések általában nem visszafejlődni szoktak. Alföldi porcelán, élt kábé 10 évet.
A két Kludi csap akciós volt...
A mosdónál lévőről lejött a krómozás, foltos, ronda.
A kád fölött lévő csaptelepnek a zuhanyváltója nem százas, néha úgymarad, néha meg ha csak a kádat tölteném, vagy másra kell egy kis víz, meg kell nyomni a váltógombját, hogy a zuhanyfejből ne csorogjon a víz.

Az akril sarokkádat már a festők megkarcolták, mert volt benne egy kevés sitt, amikor a WC csésze útban volt nekik és nemes egyszerűséggel beletették a kádba és még tologatták is benne. Amúgy egy elég szar darab, nem lehet rendesen teletölteni vízzel és van benne egy fölösleges rész, amiben ugyan megy egy csomó víz, de nem lehet beletehénkedni. Kilógok belőle szinte mindenütt.
Alulról be van szigetelve üveggíapottal, de ez csak arra volt jó, hogy beleköltözzenek a hangyák és hogy ne lehessen hozzáférni a lefolyójához.
A mellette lévő fal már többször átázott, a túloldali gardróbban negyvencentis magasságban már nincs vakolat az ytongon.
A bűzelzáró-összefolyó eleve rossz volt, jött fel a csatornaszag, ezért már újkorában kiiktattuk.

Ráadásul a fűtési szezonban büdi van, mert valamelyik bűzelzáróból elpárolog a víz és kijön a csatornaszag. Hiba néz ki jól a fürdő, megérett a szétverésre !

A garázs miatt be kell falazni az ablakát.
Az új ablak már készen van, de nem lehetett berakni, mert üzemelt a fürdő és mert a fal külső oldalán, az új ablak helyén van a villanyóra-szekrény. 
Ezt holnap elpakolják onnan.
A mosókonyha angolaknája miatt nyitva van a gödör.
Oda meg az ablak még megrendelve, sőt, felmérve sincs.
 

Ha a mosókonyhába bekerül az ablak, elé az angolakna, akkor (a dréncső és az akna vízelvezetésének bekötése után) be lehet temetni a gödröt és csinálni az ablakot kívülről.

Az ablakcsere után

  1. a csempe és a járólap feltörése
  2. a kád kidobása
  3. az új lefolyók és víznyerő helyek kialaítása
  4. burkolás
  5. az új cuccok megvásárlása és berakása (kád-zuhalyfülke kombináció + mosdó + fürdőszobaszekrény)

 És akkor kész.

A fenti fürdő
legnagyobb hiányossága, hogy a WC-hez nincs ejtőszelep, így amikor öblítünk, akkor a lezúduló víz után jövő vákuum kirántja a vizet a bűzelzárókból, olykor a lenti fürdőkben és a konyhában is. További baja hogy, hogy a mosdó alatt mozog a vízcső, ha bárhol a házban elzárjuk a vizet, akkor koppan egyet, továbbá két helyen is ázik a fal.

Ehhez akkor lehet hozzányúlni, ha kész az új kémény.
Utána jön a fürdő szétverése, a kémény lebontása, a mosdószekrény, a WC és a bidé kimentése, ezek jók, viszont kidobjuk a fehér-arany olasz csapokat, ezek még jók, de barom rondák, kidobjuk a zománcos zuhanytálat, mert leütődött róla a zománc, kidobjuk a RAVAK zuhanykabint, mert ronda és vízköves, szóval lesz mit csinálni ott is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://epitkezos.blog.hu/api/trackback/id/tr531544352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása